dżem z mrożonych jagód

45 min
4 porcje
Dżem z mrożonych jagód
malina, stock.adobe.com
0

Doskonały domowy dżem można przygotować nie tylko ze świeżych, ale także z mrożonych jagód. Na przykład z jagód. Jest kilka niuansów, które warto wziąć pod uwagę, ale omówię wszystko szczegółowo w przepisie. Doskonały wybór na zimę!

Składniki

  • Borówka (mrożony) – 1 kg
  • woda - 100 ml
  • cukier - 1 kg

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij zamrożone jagody wodą i zagotuj, mieszając.

Stopniowo dodawaj cukier i ponownie zagotuj obrabiany przedmiot.

Gotuj dżem przez 10-20 minut do pożądanej gęstości.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy