agrest z bananem na zimę

20 min
6 porcji
Agrest z bananem na zimę
Anna, stock.adobe.com
0

Masz dość starych przepisów? Wypróbuj niezwykłe połączenie agrestu z bananem. Konsystencja dżemu pozwala na użycie go jako nadzienia do pieczenia. W razie potrzeby masę można przetrzeć przez sito, aby usunąć skórkę i nasiona.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj agrest, oczyść suche ogony i dokładnie spłucz.

Banany obrać, pokroić lub rozbić na małe kawałki.

Umieść jagody i kawałki bananów na patelni.

Dodaj połowę cukru i gotuj przez 2 minuty na małym ogniu.

Zmiel masę blenderem zanurzeniowym i dodaj pozostały cukier.

Gotuj przez 10 minut, włóż do przygotowanych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy