Puree z mango na zimę

25 min
8 porcji
Puree z mango na zimę
Liudmyla, stock.adobe.com
0

Przepis spodoba się tym, którzy mają małe dzieci. Często po prostu uwielbiają puree z mango! Ponadto może być używany do przygotowywania sosów, deserów, sałatek i wielu innych potraw. Jeśli owoce są słodkie, w ogóle nie dodawaj cukru.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Mango obrać ze skórki, pestki i pokroić na małe kawałki.

Umieść obrabiany przedmiot w misce blendera i zmiel.

Sparzyć cytrynę wrzącą wodą, przeciąć na pół i wycisnąć sok.

Przenieś masę mango na patelnię z grubym dnem. Dodaj cukier i sok z cytryny.

Gotuj przedmiot na małym ogniu przez 10 minut.

Puree za pomocą blendera zanurzeniowego i podgrzewaj na małym ogniu przez kolejne 2 minuty.

Włóż gorące puree do czystych, suchych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy