Przepis spodoba się tym, którzy mają małe dzieci. Często po prostu uwielbiają puree z mango! Ponadto może być używany do przygotowywania sosów, deserów, sałatek i wielu innych potraw. Jeśli owoce są słodkie, w ogóle nie dodawaj cukru.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Mango obrać ze skórki, pestki i pokroić na małe kawałki.
Umieść obrabiany przedmiot w misce blendera i zmiel.
Sparzyć cytrynę wrzącą wodą, przeciąć na pół i wycisnąć sok.
Przenieś masę mango na patelnię z grubym dnem. Dodaj cukier i sok z cytryny.
Gotuj przedmiot na małym ogniu przez 10 minut.
Puree za pomocą blendera zanurzeniowego i podgrzewaj na małym ogniu przez kolejne 2 minuty.
Włóż gorące puree do czystych, suchych słoików i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy