W kuchni żydowskiej Kugel to coś między zapiekanką a budyniem. Kiedyś przygotowywano go po prostu z chleba i mąki, ale od tego czasu pojawiło się znacznie więcej opcji i możliwości. Na przykład taki Kugel ziemniaczany z mięsem mielonym do smaku.
Składniki
- ziemniaki - 1 kg
- mięso mielone - 250 g
- pieczarki - 200 g
- cebula - 2 kawałki
- jaja kurze - 2 kawałki
- mąka - 150 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i grzyby, zetrzyj obrane ziemniaki na grubej tarce. Dodaj tam mięso mielone.
Ubij jajka z przyprawami i mąką, aż będą gładkie.
Wymieszaj wszystkie składniki, włóż do formy i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 60-70 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy