dania główne 08.02.2022

Kugel ziemniaczany z mięsem mielonym

1 godz. 20 min.
4 porcje
Kugel ziemniaczany z mięsem mielonym
sriba3, stock.adobe.com
0

W kuchni żydowskiej Kugel to coś między zapiekanką a budyniem. Kiedyś przygotowywano go po prostu z chleba i mąki, ale od tego czasu pojawiło się znacznie więcej opcji i możliwości. Na przykład taki Kugel ziemniaczany z mięsem mielonym do smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę i grzyby, zetrzyj obrane ziemniaki na grubej tarce. Dodaj tam mięso mielone.

Ubij jajka z przyprawami i mąką, aż będą gładkie.

Wymieszaj wszystkie składniki, włóż do formy i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 60-70 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy