Najłatwiejszym i najbardziej niezawodnym sposobem gotowania mięsa z warzywami w tym samym czasie jest upieczenie ich w rękawie. Dotyczy to również żeberek wieprzowych. Danie okazuje się nie tylko bardzo smaczne, ale także nie wymaga prawie żadnego wysiłku.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 600 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- papryka - 2 kawałki
- fasolka szparagowa - 200 g
- cukinia - 1 rzecz
- szczypiorek - 4 pióra
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sos sojowy - 100 ml
- czosnek - 3 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Podziel i pokrój żeberka według własnego gustu. Zwiń przyprawy i pozostaw na pół godziny.
Posiekaj wszystkie warzywa dość grubo, posiekaj zieloną cebulę i czosnek.
Wyślij wszystko do rękawa, dodaj masło i sos sojowy i dopraw do smaku.
Piecz żeberka z warzywami w rękawie przez godzinę w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy