Ziemniaki w stylu wiejskim Zwykle gotuję w piekarniku. Jest to łatwiejsze, ponieważ nie ma potrzeby regularnego mieszania. Ostatnio próbowałem dodać imbir i kurkumę. Okazało się po prostu idealne: chrupiąca skórka z lekkimi pikantnymi nutami.
Składniki
- ziemniaki - 700 g
- kurkuma - 0,5 łyżeczka
- mielony imbir - 0,5 łyżeczka
- sól - do smaku
- Olej roślinny - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ziemniaki dokładnie opłucz, osusz i pokrój w kliny.
Dodaj kurkumę, mielony imbir, sól, olej i wymieszaj.
Ułóż ziemniaki na blasze do pieczenia, aby kawałki się nie dotykały.
Piecz przez 25-30 minut w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy