dania główne 22.01.2022

gulasz warzywny z rybą i oliwkami

45 min
6 porcji
Gulasz warzywny z rybą i oliwkami
0

Czy próbowałeś gulaszu warzywnego z rybą? Jest tak smaczny, że nie chcesz już wracać do zwykłych przepisów z mięsem. Zwykle używam sandacza, mintaja lub dorsza, ale jeśli chcesz, możesz ugotować gulasz z łososiem lub pstrągiem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filety z sandacza na małe kawałki, posyp solą, mieloną kolendrą i odłóż na bok na 15 minut.

Gulasz warzywny z rybą i oliwkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Na rozgrzanej patelni z olejem smaż każdy kawałek ryby przez 3 minuty z każdej strony.

Gulasz warzywny z rybą i oliwkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Pokrój cukinię, pomidory, obrane ziemniaki i cebulę.

Gulasz warzywny z rybą i oliwkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Na pozostałym oleju podsmaż cebulę z papryką na złoty kolor.

Gulasz warzywny z rybą i oliwkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Dodaj ziemniaki, cukinię, pomidory i sok pomidorowy. Gotuj przez 15 minut na małym ogniu.

Gulasz warzywny z rybą i oliwkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Spłaszcz warzywa szpatułką, solą, wyciśnij czosnek przez prasę, połóż kawałki ryby i oliwki na wierzchu.

Gulasz warzywny z rybą i oliwkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Skrop sokiem z cytryny, przykryj patelnię pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 3-4 minuty.

Gulasz warzywny z rybą i oliwkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 7

Podawaj gotowe danie na gorąco.

Gulasz warzywny z rybą i oliwkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 8

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy