dania główne 22.01.2022

Królik w sosie miodowo-musztardowym

1 godz. 55 min.
3 porcje
Królik w sosie miodowo
0

Królik w sosie miodowo-musztardowym jest w stanie zaskoczyć nawet najbardziej wyrafinowanych smakoszy. Mięso jest wstępnie smażone na złoty kolor, a następnie pieczone razem z sosem. Proste, ale jednocześnie bardzo wyrafinowane. Możesz podawać z dowolnym dodatkiem!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz królika, osusz i pokrój na małe kawałki.

Królik w sosie miodowo: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj majeranek, mielony pieprz i 1 łyżkę oleju. Wymieszaj, przykryj i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.

Królik w sosie miodowo: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Rozgrzej olej na patelni, włóż królika i smaż przez 10 minut.

Królik w sosie miodowo: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Wymieszaj miód, oba rodzaje musztardy, sól i bulion z kurczaka.

Królik w sosie miodowo: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Połóż smażonego królika na natłuszczonej blasze do pieczenia, zalej przygotowaną mieszanką i wyślij do piekarnika na 1 godzinę w 180 stopniach.

Królik w sosie miodowo: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Foto: Aleksandra Maksimova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy