dania główne 22.01.2022

faszerowany filet z kurczaka z grzybami

45 min
2 porcje
Faszerowany filet z kurczaka z grzybami
0

Filet z kurczaka jest bardzo wygodny do nadziewania – wystarczy go pokroić i otworzyć książką. Do nadzienia trafiają dowolne warzywa i przyprawy, które lubisz. Oferuję jeden z moich koronnych przepisów - z grzybami,papryką i zielonymi ziołami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój grzyby i smaż je, aż płyn wyparuje.

Faszerowany filet z kurczaka z grzybami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Osobno podsmaż paprykę do miękkości, a na koniec dodaj do niej posiekane warzywa.

Faszerowany filet z kurczaka z grzybami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Wykonaj nacięcie w filecie z kurczaka, aby można go było otworzyć książką.

Faszerowany filet z kurczaka z grzybami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Natrzyj kurczaka aromatycznymi przyprawami do smaku.

Faszerowany filet z kurczaka z grzybami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Włóż nadzienie do środka, równomiernie rozprowadź i wyślij filety do piekarnika. Jeśli bardzo się rozpada, możesz użyć wątku kulinarnego.

Faszerowany filet z kurczaka z grzybami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Piecz nadziewane filety przez około 30-35 minut w 180 stopniach.

Faszerowany filet z kurczaka z grzybami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy