Filet z kurczaka jest bardzo wygodny do nadziewania – wystarczy go pokroić i otworzyć książką. Do nadzienia trafiają dowolne warzywa i przyprawy, które lubisz. Oferuję jeden z moich koronnych przepisów - z grzybami,papryką i zielonymi ziołami.
Składniki
- filet z kurczaka - 2 kawałki
- Grzyby - 150 g
- papryka - 1 rzecz
- Zieleń - 0,5 pęczek
- Olej roślinny - 2 art.
- sól - 1 szczypta
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój grzyby i smaż je, aż płyn wyparuje.
Osobno podsmaż paprykę do miękkości, a na koniec dodaj do niej posiekane warzywa.
Wykonaj nacięcie w filecie z kurczaka, aby można go było otworzyć książką.
Natrzyj kurczaka aromatycznymi przyprawami do smaku.
Włóż nadzienie do środka, równomiernie rozprowadź i wyślij filety do piekarnika. Jeśli bardzo się rozpada, możesz użyć wątku kulinarnego.
Piecz nadziewane filety przez około 30-35 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy