Bardzo łatwy sposób na przygotowanie puszystych i miękkich Pancake. Pamiętaj, że ciasto jest tłuste, więc do smażenia oleju potrzebujesz bardzo mało. Polecam również położyć gotowe naleśniki na papierowych serwetkach lub ręcznikach.
Składniki
- mąka - 180 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- śmietana - 150 g
- cukier - 3 art.
- soda spożywcza (bez zjeżdżalni) – 1 łyżeczka
- wanilina - na czubku noża
- Olej roślinny - 40 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Lekko ubij jajko z cukrem i wanilią.
Dodaj śmietanę, sodę i dobrze wymieszaj.
Dodaj przesianą mąkę i zagniataj ciasto, aż będzie gładkie.
Posmaruj patelnię olejem, podgrzej i wlej trochę ciasta, tworząc małą wyspę.
Smażyć na średnim ogniu przez 3 minuty z każdej strony. Powtórz kroki z resztą ciasta.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy