Chcesz zrobić coś niezwykłego na herbatę? Upiecz ciasteczka z migdałami. Ciasto ugniata się na dwóch rodzajach mąki, a na środku każdego ciasteczka dodaje się jedną nutę. Piękne, smaczne, a co najważniejsze proste. Cały proces zajmie ci nie więcej niż 40 minut.
Składniki
- mąka - 250 g
- mąka migdałowa - 250 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- masło (miękka) – 280 g
- cukier puder - 1 szklanka
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- sól - 0,25 łyżeczka
- Migdał (pieczony) – 20 sztuk
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz oba rodzaje mąki, cukier puder i proszek do pieczenia.
Ubij masło osobno solą i jajkami.
Wymieszaj suchą mieszankę z masłem jajecznym. Zagnieść ciasto.
Łyżeczką ułóż małe wyspy ciasta na blasze wyłożonej pergaminem.
Uformuj i ułóż jedną nakrętkę na wierzchu.
Piec przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy