pieczenie 22.01.2022

ciasteczka z migdałami

35 min
20 porcji
Ciasteczka z migdałami
natkinzu, stock.adobe.com
0

Chcesz zrobić coś niezwykłego na herbatę? Upiecz ciasteczka z migdałami. Ciasto ugniata się na dwóch rodzajach mąki, a na środku każdego ciasteczka dodaje się jedną nutę. Piękne, smaczne, a co najważniejsze proste. Cały proces zajmie ci nie więcej niż 40 minut.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz oba rodzaje mąki, cukier puder i proszek do pieczenia.

Ubij masło osobno solą i jajkami.

Wymieszaj suchą mieszankę z masłem jajecznym. Zagnieść ciasto.

Łyżeczką ułóż małe wyspy ciasta na blasze wyłożonej pergaminem.

Uformuj i ułóż jedną nakrętkę na wierzchu.

Piec przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy