Kiełbasa w cieście to ulubiona przekąska od dzieciństwa. Tym razem proponuję ugotować kiełbasę w cieście francuskim. Oczywiście nie jest to najzdrowsze danie, ale czasami na pewno możesz zafundować sobie tak smaczną i prostą przekąskę.
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- parówki - 6-8 sztuk
- jaja kurze - 1 rzecz
- Sezam - 2 art.
- ketchup - 60 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ciasto francuskie na kwadraty, aby pasowały do kiełbasek. Po jednej stronie każdego wykonaj równoległe cięcia.
Posmaruj kwadraty keczupem i ułóż kiełbaski.
Ubij jajko i posmaruj ciasto na brzegach. Połącz i ściśnij ptysie.
Posmaruj ptysie jajkiem na wierzchu, posyp sezamem i piecz przez 20 minut w 200 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy