pieczenie 06.12.2022

rogaliki PP

1 godz. 0 min.
10 porcji
PP rogaliki
Vladislav Noseek, stock.adobe.com
0

Wszyscy postrzegamy rogaliki jako wysokokaloryczny posiłek ze słodkim nadzieniem w środku. Ale czy wiesz, że nawet rogaliki mogą być zdrowe. Proponuję zrobić rogaliki PP według mojego przepisu. Jedz je bez szkody dla talii.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel jajko i twaróg w misce na gładką konsystencję. Dodaj kefir, miód i cukier waniliowy i jeszcze raz wymieszaj.

W osobnej misce połącz wszystkie suche składniki: trzy rodzaje mąki, cukier waniliowy i proszek do pieczenia ciasta.

Wymieszaj płynne i suche składniki i zagniataj ciasto. Rozwałkuj elastyczne ciasto na stole i pokrój w trójkąty.

Na końcu trójkąta możesz umieścić świeże owoce lub dżem. Możesz zostawić rogaliki bez nadzienia. Zroluj rogaliki, połóż je na blasze do pieczenia i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 C.

Podczas serwowania możesz zmiażdżyć cukrem pudrem.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz