Jeśli lubisz chaczapuri z dużą ilością sera, bardzo radzę wypróbować ten przepis z suluguni. A jednocześnie upiecz wszystko na patelni, aby nie tracić czasu na podgrzewanie piekarnika. Świetna opcja, sprawdzona w praktyce!
Składniki
do testu:
- mąka - 1 szklanki
- mleko - 1 szkło
- proszek do pieczenia ciasta - 0.5 łyżeczka
- jaja kurze - 1 rzecz
- ser (tarty) – 200 g
- sól - 1 szczypta
do nadzienia:
- Suluguni - 250 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj wszystkie składniki ciasta, aż będą gładkie.
Wlej część powstałej masy na patelnię i smaż z jednej strony do miękkości przez 4 minuty.
Odwróć chaczapuri i połóż na nim plastry suluguni.
Smaż przez kolejne 3 minuty pod przykryciem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy