Im więcej sera w chaczapuri-tym lepiej. Co więcej, dotyczy to nie tylko całkowitej objętości, ale także liczby różnych rodzajów, których używasz. Dzielę się niesamowitym sprawdzonym przepisem na ciasto francuskie z trzema rodzajami sera!
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- Suluguni - 150 g
- ser Adyghe - 150 g
- Brynza - 100 g
- zioła prowansalskie - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- masło - 2 art.
- jaja kurze - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj wszystkie rodzaje sera, dodaj zioła, przyprawy, stopione masło i białko jajka. Wymieszać.
Rozwałkuj i pokrój ciasto, ułóż nadzienie i uformuj koperty chaczapuri.
Posmaruj każdy żółtkiem i piecz je w piekarniku przez 25 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy