pieczenie 22.07.2022

chaczapuri z grzybami i ziołami

35 min
4 porcje
Chaczapuri z grzybami i ziołami
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Nadzienie grzybowe zdobi każde chaczapuri, bez względu na to, jak dokładnie są ugotowane. Aby ozdobić samo nadzienie grzybowe, Dodaj do niego więcej pachnących zieleni. Wszyscy domownicy z pewnością będą zachwyceni daniem!

Składniki

do testu:
  • kefir - 1 szkło
  • mąka - 2 szklanki
  • Olej roślinny - 2 art.
  • soda spożywcza - 0.5 łyżeczka
  • sól - 1 łyżeczka
  • cukier - 1 łyżeczka
do nadzienia:
  • Grzyby - 300 g
  • cebula - 1 rzecz
  • Zieleń - 2 pęczek
  • przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę z grzybami i smaż do miękkości. Dopraw i dodaj posiekane warzywa.

Wymieszaj suche składniki ciasta, dodaj kefir z masłem i ugniataj.

Podziel ciasto, rozwałkuj i nałóż nadzienie na tortille.

Zbierz tortille do torebek i ponownie rozwałkuj.

Smaż chaczapuri na suchej patelni przez 5 minut na stronę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy