pieczenie 22.07.2022

ptysie z kurczaka

1 godz. 0 min.
4 porcje
Ptysie z kurczakiem
FomaA, stock.adobe.com
0

Najważniejszą rzeczą w robieniu ptysiów z kurczakiem jest nie suszenie nadzienia. Zwłaszcza jeśli używasz już suchego fileta z kurczaka. Dlatego nie prześwietlaj ich w piekarniku, gdy są już ładnie zarumienione.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj lub upiecz kurczaka do miękkości i zmiel w blenderze.

Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż na złoty kolor.

Wymieszaj z kurczakiem, kwaśną śmietaną i przyprawami.

Rozwałkuj cienko i pokrój ciasto. Na każdym kawałku umieść nadzienie.

Ściśnij krawędzie, posmaruj ptysie ubitym jajkiem i piecz przez 20-25 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy