Najważniejszą rzeczą w robieniu ptysiów z kurczakiem jest nie suszenie nadzienia. Zwłaszcza jeśli używasz już suchego fileta z kurczaka. Dlatego nie prześwietlaj ich w piekarniku, gdy są już ładnie zarumienione.
Składniki
- ciasto francuskie - 400 g
- filet z kurczaka - 300 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- śmietana - 2 art.
- jaja kurze - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj lub upiecz kurczaka do miękkości i zmiel w blenderze.
Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż na złoty kolor.
Wymieszaj z kurczakiem, kwaśną śmietaną i przyprawami.
Rozwałkuj cienko i pokrój ciasto. Na każdym kawałku umieść nadzienie.
Ściśnij krawędzie, posmaruj ptysie ubitym jajkiem i piecz przez 20-25 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy