pieczenie 04.04.2022

Pizza z tuńczykiem

40 min
4 porcje
Pizza z tuńczykiem
Yaruniv-Studio, stock.adobe.com
0

Kiedy klasyczna pizza jest zmęczona, zaczyna się czas na eksperymenty. Ta opcja z tuńczykiem w puszce jest właśnie taka. Wybierz rybę we własnym soku, ponieważ w przeciwnym razie nadzienie będzie zbyt tłuste, zwłaszcza w połączeniu ze stopionym serem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajko solą. Dodaj wodę i olej, wymieszaj i dodaj przesianą mąkę.

Zagnieść ciasto i rozwałkować podstawę pizzy. Posmaruj bazę sosem pomidorowym.

Zetrzyj tuńczyka widelcem, posiekaj cebulę, czosnek i pomidory, dowolnie posiekaj mozzarellę.

Rozłóż nadzienie i piecz pizzę w piekarniku o temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy