Kiedy klasyczna pizza jest zmęczona, zaczyna się czas na eksperymenty. Ta opcja z tuńczykiem w puszce jest właśnie taka. Wybierz rybę we własnym soku, ponieważ w przeciwnym razie nadzienie będzie zbyt tłuste, zwłaszcza w połączeniu ze stopionym serem.
Składniki
- woda - 0.5 szklanki
- mąka - 2 szklanki
- jaja kurze - 2 kawałki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sól - 0.5 łyżeczka
- tuńczyk - 1 Bank
- cebula fioletowa - 50 g
- pomidory - 1 rzecz
- czosnek - 3 ząbki
- Mozzarella - 100 g
- sos pomidorowy - 100 G
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajko solą. Dodaj wodę i olej, wymieszaj i dodaj przesianą mąkę.
Zagnieść ciasto i rozwałkować podstawę pizzy. Posmaruj bazę sosem pomidorowym.
Zetrzyj tuńczyka widelcem, posiekaj cebulę, czosnek i pomidory, dowolnie posiekaj mozzarellę.
Rozłóż nadzienie i piecz pizzę w piekarniku o temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy