dżem jabłkowy z pomarańczowymi plasterkami

25 min
8 porcji
Dżem jabłkowy z pomarańczowymi plasterkami
a_kulikovskaya, stock.adobe.com
0

Długie zimowe wieczory to świetny czas na rodzinne przyjęcie herbaciane. Należy go uzupełnić pachnącym dżemem jabłkowym z pomarańczowymi plasterkami. I możesz go ugotować, korzystając z tego wspaniałego przepisu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj jabłka, obierz nasiona i pokrój w plasterki.

Umieść na patelni, dodaj sok z cytryny i wymieszaj.

Pomarańcze sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki i białych folii, podzielić na plasterki.

Drobno posiekaj czwartą część skórki.

Pomarańcze i skórki włożyć do rondla z jabłkami, przykryć cukrem i odstawić na 4 godziny w temperaturze pokojowej.

Gotuj na małym ogniu trzy razy przez 5 minut, robiąc sobie przerwę na 1 godzinę.

Rozłóż gorący dżem w słoikach, zwiń i zawiń grubym ręcznikiem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy