Nie wiesz, jak zrobić babeczki? Wypróbuj ten przepis! Na nim pieczenie zawsze okazuje się smaczne. Najważniejsze, aby nie przesadzić z dodatkami, w przeciwnym razie ciasto będzie trudne do wyrośnięcia. Jeśli nie masz masła, zastąp je wysokiej jakości margaryną.
Składniki
- masło (miękka) – 320 g
- mąka - 400 g
- jaja kurze - 5 sztuk
- cukier - 1 szkło
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- wanilina - na czubku noża
- sól - na czubku noża
- orzechy włoskie - pół szklanki
- czekoladowe krople - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij zmiękczone masło z cukrem na biało.
Bez przerywania pracy miksera dodaj po jednym jajku, dodaj wanilinę i sól.
Wysuszyć orzechy na patelni i zmielić w blenderze.
Dodaj orzechy i krople czekolady do ciasta, wymieszaj.
Dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i ponownie wymieszaj.
Napełnij kokilki ciastem, pozostawiając jedną trzecią luźną. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy