sosy 22.01.2022

beszamel do ryby

30 min
4 porcje
Beszamel do ryby
New Africa, stock.adobe.com
0

Pyszny beszamel jest uważany za króla wszystkich sosów. Jest przygotowywany według różnych przepisów, w zależności od tego, do którego Dania ma służyć. Na przykład istnieje świetny przepis na beszamel do ryb. Ten sos doskonale podkreśla i uzupełnia jej smak!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz czosnek i pokrój w cienkie talerze.

Na głębokiej patelni roztop masło.

Dodaj mąkę i smaż przez 4-5 minut, ciągle mieszając.

Zdejmij patelnię z ognia i ostudź masę do temperatury pokojowej.

W małych porcjach stopniowo dodawaj ciepłą śmietanę, a następnie mleko. Za każdym razem mieszaj masę, aż będzie gładka.

Umieść sos na małym ogniu i podgrzej kilka min. Nie doprowadzaj do wrzenia!

Dodaj zmieloną gałkę muszkatołową, cukier, sól i czosnek. Wymieszaj i zdejmij z ognia.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy