sosy 07.02.2022

włoski sos Alfredo

10 min
3 porcje
Włoski sos Alfredo to prosty i pyszny przepis, jak gotować krok po kroku
alex9500, stock.adobe.com
0

We Włoszech ten sos jest stałym towarzyszem wielu potraw. Bogaty kremowy smak sera pomaga, jeśli chcesz "zamaskować" suche mięso drobiowe. Przygotowanie jest bardzo proste!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz szalotkę i czosnek, drobno posiekaj.

Zetrzyj parmezan na drobnej tarce.

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę z czosnkiem i lekko zrumień.

Dodaj ciepłą śmietanę i zagotuj na małym ogniu.

Sól, pieprz i dodaj parmezan.

Podgrzej wszystko razem przez 2 minuty i zdejmij z ognia. W razie potrzeby sos można zmielić w blenderze.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy