Ciężki dzień? Zafunduj sobie zdrową i pyszną sałatkę. Porcja takiego dania uzupełni siłę, szybko zaspokoi głód i nie przeciąży żołądka. Świetna opcja dla tych, którzy podążają za figurą. Radzę kupić gotowane buraki w sklepie.
Składniki
- czerwona ryba - 300 g
- Burak (gotowane) – 200 g
- ogórki - 3 kawałki
- sałata - 50 g
- Olej roślinny - 20 ml
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- Skórka z cytryny - do smaku
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz czerwoną rybę i dokładnie osusz ręcznikami papierowymi.
Posyp solą, pieprzem, skrop sokiem z cytryny i pozostaw na 7-10 minut w temperaturze pokojowej.
Rozgrzej olej roślinny na patelni i smaż rybę do miękkości.
Pokrój gotowane buraki, ogórki i grillowaną rybę.
Rozerwij sałatkę na kawałki rękami.
Wszystko wymieszaj, dodaj sól, olej i delikatnie wymieszaj.
Połóż gotową sałatkę na talerzu i posyp pachnącą skórką.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy