sałatki 22.01.2022

Sałatka z czerwonej ryby, ogórków i buraków

30 min
4 porcje
Sałatka z czerwoną rybą, ogórkami i burakami
ArtCookStudio, stock.adobe.com
0

Ciężki dzień? Zafunduj sobie zdrową i pyszną sałatkę. Porcja takiego dania uzupełni siłę, szybko zaspokoi głód i nie przeciąży żołądka. Świetna opcja dla tych, którzy podążają za figurą. Radzę kupić gotowane buraki w sklepie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz czerwoną rybę i dokładnie osusz ręcznikami papierowymi.

Posyp solą, pieprzem, skrop sokiem z cytryny i pozostaw na 7-10 minut w temperaturze pokojowej.

Rozgrzej olej roślinny na patelni i smaż rybę do miękkości.

Pokrój gotowane buraki, ogórki i grillowaną rybę.

Rozerwij sałatkę na kawałki rękami.

Wszystko wymieszaj, dodaj sól, olej i delikatnie wymieszaj.

Połóż gotową sałatkę na talerzu i posyp pachnącą skórką.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy