Do tej sałatki zdecydowanie potrzebujesz młodych ziemniaków, ponieważ stary nie będzie tak ugotowany. Małże można stosować bezpośrednio w skorupkach. Następnie muszą być trochę spawane, a następnie powiem Ci, jak najlepiej to zrobić.
Składniki
- małże (w muszlach) – 400 g
- krewetki - 200 g
- młode ziemniaki - 250 g
- kalmary - 1 tusza
- pomidory koktajlowe - 200 g
- Mieszanka sałatkowa - 2 garści
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 3 art.
- musztarda Dijon - 2 art.
- papryka - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kalmary przez 3 minuty we wrzącej wodzie i pokrój w pierścienie.
Gotuj małże osobno w skorupkach przez 5 minut we wrzącej wodzie. Tak się otworzą.
Krewetki również ugotuj lub smaż przez kilka minut, jeśli chcesz.
Pokrój ziemniaki na duże kawałki i smaż na średnim ogniu, aż będą złote. Dopraw papryką.
Dodaj wiśnie, posiekaną fioletową cebulę i mieszankę sałatkową.
Dopraw wszystko oliwą z oliwek i musztardą Dijon.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy