Krakersy z łososiem i twarogiem to bardzo łatwa do zrobienia przekąska, którą można przygotować na wakacje lub w typowy dzień. Aby uzyskać jaśniejszy smak, możesz użyć krakersów o smaku cebuli, czosnku i sera.
Składniki
- krakersy (słone) – 13-15 sztuk
- ogórki - 1 rzecz
- łosoś (wędzone) – 100 g
- ser twarogowy - 150 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Włóż twaróg do miski i ubij. Możesz dodać do niego przyprawy, trochę soli, czosnek. Ubijaj przez półtorej minuty, aż będzie puszysty.
Przenieś ubity ser twarogowy do worka do szprycowania.
Rozłóż twaróg na krakersach. Dzięki torbie do gotowania jest to szybsze i łatwiejsze, a także istnieje możliwość korzystania z różnych przystawek.
Pokrój czerwoną rybę w cienkie plasterki,zwiń kawałki i włóż do twarogu.
Pokrój ogórek w cienkie plasterki i zakończ dekorację przekąski.
Podawaj przekąskę od razu. Dodatkowo możesz ozdobić świeżymi ziołami. Resztki przekąski można krótko przechowywać w lodówce – następnego dnia krakers może stać się miękki.