przekąski 22.01.2022

krakersy z czerwonej ryby i twarogu

20 min
4 porcje
Krakersy z czerwoną rybą i twarogiem
0

Krakersy z łososiem i twarogiem to bardzo łatwa do zrobienia przekąska, którą można przygotować na wakacje lub w typowy dzień. Aby uzyskać jaśniejszy smak, możesz użyć krakersów o smaku cebuli, czosnku i sera.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż twaróg do miski i ubij. Możesz dodać do niego przyprawy, trochę soli, czosnek. Ubijaj przez półtorej minuty, aż będzie puszysty.

Krakersy z czerwoną rybą i twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Przenieś ubity ser twarogowy do worka do szprycowania.

Krakersy z czerwoną rybą i twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Rozłóż twaróg na krakersach. Dzięki torbie do gotowania jest to szybsze i łatwiejsze, a także istnieje możliwość korzystania z różnych przystawek.

Krakersy z czerwoną rybą i twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Pokrój czerwoną rybę w cienkie plasterki,zwiń kawałki i włóż do twarogu.

Krakersy z czerwoną rybą i twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Pokrój ogórek w cienkie plasterki i zakończ dekorację przekąski.

Krakersy z czerwoną rybą i twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Podawaj przekąskę od razu. Dodatkowo możesz ozdobić świeżymi ziołami. Resztki przekąski można krótko przechowywać w lodówce – następnego dnia krakers może stać się miękki.

Krakersy z czerwoną rybą i twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy