przekąski 22.01.2022

lekko solone pomidory z cebulą

25 min
2 porcje
Lekko solone pomidory z cebulą
0

Pyszna i łatwa do przygotowania przekąska. W razie potrzeby może być lekko pikantny lub pikantny. Opowiadam mój ulubiony przepis ze zdjęciami krok po kroku. Spróbuj-cała Twoja rodzina będzie zachwycona!

Składniki

  • pomidory - 500 g
  • cebula (mały) – 1 rzecz
  • czosnek - 2 ząbki
  • Zieleń - 5 gałązki
  • sól - 1/2 łyżeczka
  • cukier - 1/2 łyżeczka
  • woda - 200 ml
  • ocet (9%) – 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wlej sól i cukier do rondla, a następnie wlej wodę i zagotuj, mieszając. Następnie wlej ocet do gorącej wody.

Lekko solone pomidory z cebulą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Umyj pomidory i pokrój na połówki lub ćwiartki.

Lekko solone pomidory z cebulą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Posiekaj obrany czosnek na talerze, cebulę na ćwiartki w krążki lub paski.

Lekko solone pomidory z cebulą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Drobno posiekaj świeże warzywa nożem.

Lekko solone pomidory z cebulą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

W czystym słoiku złóż połowę cebuli, czosnku i ziół.

Lekko solone pomidory z cebulą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Włóż połowę pomidorów do słoika, a następnie ponownie ułóż cebulę, czosnek i zioła.

Lekko solone pomidory z cebulą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Ponownie włóż pomidory, zalej wszystko marynatą aż do góry. Zamknij słoik pokrywką, ostudź, a następnie włóż do lodówki na noc.

Lekko solone pomidory z cebulą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 7

Następnego ranka ta pyszna przekąska będzie gotowa. Może być podawany jako dodatek do mięsa, ryb lub dodatków!

Lekko solone pomidory z cebulą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 8

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy