sałatki
22.01.2022
warstwowa sałatka z paluszków krabowych, czerwonej ryby, sera i warzyw
20 min
5 porcji
Nawet najbardziej nastrojowi goście będą zachwyceni tą wspaniałą sałatką. Obfitość owoców morza, przepyszne warzywa i delikatny ser łączą się w niesamowity bukiet smaków. W przezroczystej misce sałatka będzie wyglądać jeszcze piękniej!
Składniki
- czerwona ryba (małosolna) – 200 g
- czerwony kawior - 1 art.
- krewetki (obrane) – 8 sztuk
- paluszki krabowe - 150 g
- ser topiony - 2 kawałki
- jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
- ziemniaki (gotowane) – 3 kawałki
- marchew (gotowane) – 100 g
- ryż (gotowane) – 3 art.
- majonez - 80 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę i paluszki krabowe.
Zetrzyj ser, obrane ziemniaki i marchewkę.
Krewetki opłucz wrzącą wodą. Odłóż kilka sztuk do dekoracji, posiekaj resztę.
Ułóż sałatkę warstwami w następującej kolejności: ziemniaki, czerwona ryba, jajka, paluszki krabowe, krewetki, ser i marchewka. Po każdej warstwie Dodaj do smaku pieprz, sól i majonez.
Na wierzchu ugotowany ryż, udekoruj krewetkami i czerwonym kawiorem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy