Cytrusy doskonale uzupełniają dania mięsne. Chcesz sprawdzić? Przygotuj sos mandarynkowy do mięsa! Jego niesamowity smak i wspaniały aromat dosłownie doprowadzają do szału! Lepiej podawać na ciepło, ponieważ w kompozycji znajduje się masło.
Składniki
- mandarynki - 400 g
- żółtka - 2 kawałki
- sok z cytryny - 2 art.
- masło - 50 g
- Curry - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- skrobia - 1 art.
- cukier - 1 art.
- sól - 0,3 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Usuń 1 łyżkę mandarynek.skórka.
Wyciśnij sok z cytrusów i wlej do przygotowanego pojemnika.
W łaźni wodnej rozpuść masło, wlej soki mandarynkowe i cytrynowe.
Dodaj przyprawy, skrobię, skórkę, cukier, sól i żółtka. Ubijaj do uzyskania gładkości.
Podgrzewaj przez kolejne 2 minuty i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy