sosy 06.06.2023

SOS mandarynkowy do mięsa

8 min
4 porcje
SOS mandarynkowy do mięsa
hansgeel, stock.adobe.com
0

Cytrusy doskonale uzupełniają dania mięsne. Chcesz sprawdzić? Przygotuj sos mandarynkowy do mięsa! Jego niesamowity smak i wspaniały aromat dosłownie doprowadzają do szału! Lepiej podawać na ciepło, ponieważ w kompozycji znajduje się masło.

Składniki

  • mandarynki - 400 g
  • żółtka - 2 kawałki
  • sok z cytryny - 2 art.
  • masło - 50 g
  • Curry - 0,5 łyżeczka
  • mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
  • skrobia - 1 art.
  • cukier - 1 art.
  • sól - 0,3 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń 1 łyżkę mandarynek.skórka.

Wyciśnij sok z cytrusów i wlej do przygotowanego pojemnika.

W łaźni wodnej rozpuść masło, wlej soki mandarynkowe i cytrynowe.

Dodaj przyprawy, skrobię, skórkę, cukier, sól i żółtka. Ubijaj do uzyskania gładkości.

Podgrzewaj przez kolejne 2 minuty i zdejmij z ognia.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy