dania główne 28.01.2022

Karp nadziewany ryżem i grzybami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Karp faszerowany ryżem i grzybami
teleginatania, stock.adobe.com
0

Karp to idealna ryba do nadziewania, a następnie pieczenia w piekarniku. Na przykład ta opcja z ryżem i grzybami z pewnością podbije wszystkich Twoich gości i domowników. Co więcej, jest to o wiele łatwiejsze niż się wydaje na pierwszy rzut oka. Ryba jest ogólnie łatwiejsza do przygotowania, niż wielu z jakiegoś powodu o niej myśli. A co za imponujący wynik!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę z grzybami i smaż, aż wilgoć wyparuje.

Ugotuj ryż do połowy ugotowany i wymieszaj z grzybami.

Natrzyj karpia przyprawami i nadziewaj nadzieniem. Skrop olejem i posyp bułką tartą.

Piecz karpia w piekarniku przez około 35 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy