Karp to idealna ryba do nadziewania, a następnie pieczenia w piekarniku. Na przykład ta opcja z ryżem i grzybami z pewnością podbije wszystkich Twoich gości i domowników. Co więcej, jest to o wiele łatwiejsze niż się wydaje na pierwszy rzut oka. Ryba jest ogólnie łatwiejsza do przygotowania, niż wielu z jakiegoś powodu o niej myśli. A co za imponujący wynik!
Składniki
- Karp (duży) – 1 rzecz
- bułka tarta - 3 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- ryż - 3 art.
- cebula - 1 rzecz
- Grzyby - 150 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę z grzybami i smaż, aż wilgoć wyparuje.
Ugotuj ryż do połowy ugotowany i wymieszaj z grzybami.
Natrzyj karpia przyprawami i nadziewaj nadzieniem. Skrop olejem i posyp bułką tartą.
Piecz karpia w piekarniku przez około 35 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy