Połączenie jabłka z cynamonem to klasyk na każdą okazję. W tym przy przygotowywaniu zapiekanki z twarogu. Chcę podzielić się z wami sprawdzonym przepisem, aby ugotować go nie tylko smacznie, ale także pięknie.
Składniki
- twaróg - 600 g
- mleko - 200 ml
- jabłka - 3 kawałki
- mielony cynamon - 1 łyżeczka
- mąka - 0.5 szklanki
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 3 kawałki
- cukier - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij żółtka z cukrem na pianę. Dodaj twaróg z mlekiem i ponownie ubij.
Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, aż będzie średnio gęsta.
Ubij białka na szczyty i wymieszaj z masą twarogową. Połowę masy włożyć do formy.
Pokrój jabłka w plasterki i ułóż na twarogu. Na wierzchu pozostała masa twarogowa i ponownie jabłka.
Piecz naczynie w piekarniku przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy