dania główne 12.02.2022

placki ziemniaczane z brokułami, groszkiem i twarogiem

50 min
4 porcje
Placki z brokułów, groszku i twarogu
annata78, stock.adobe.com
0

Ciekawe połączenie brokułów, groszku i twarogu nadaje przyjemny kolor i smak. W przypadku takich placków ziemniaczanych lepiej zmielić wszystkie składniki tak drobno, jak to możliwe, aż będą gładkie. Podawaj je tradycyjnie ze śmietaną lub sosem śmietanowym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel brokuły, groszek, czosnek i twaróg w blenderze.

Dodaj zioła, przyprawy, jajko i mąkę grochową i wymieszaj.

Uformuj małe placki ziemniaczane i lekko posyp bułką tartą.

Połóż je na blasze do pieczenia na pergaminie i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy