Ciekawe połączenie brokułów, groszku i twarogu nadaje przyjemny kolor i smak. W przypadku takich placków ziemniaczanych lepiej zmielić wszystkie składniki tak drobno, jak to możliwe, aż będą gładkie. Podawaj je tradycyjnie ze śmietaną lub sosem śmietanowym.
Składniki
- brokuły - 500 g
- zielony groszek - 200 g
- twaróg - 200 g
- czosnek - 2 ząbki
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- mąka Grochowa - 2 art.
- jaja kurze - 1 rzecz
- bułka tarta - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel brokuły, groszek, czosnek i twaróg w blenderze.
Dodaj zioła, przyprawy, jajko i mąkę grochową i wymieszaj.
Uformuj małe placki ziemniaczane i lekko posyp bułką tartą.
Połóż je na blasze do pieczenia na pergaminie i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy