dania główne 31.01.2022

kotlety z indyka z ziołami prowansalskimi w piekarniku

50 min
4 porcje
Kotlety z indyka z ziołami prowansalskimi w piekarniku
vkuslandia, stock.adobe.com
0

Wybierając mięso na kotlety, wiele gospodyń domowych woli indyka. Jest smaczny, niskotłuszczowy, a nawet uważany za dietetyczny. Indyka nie trzeba długo bić i piec. A w połączeniu z ziołami prowansalskimi okazuje się po prostu wspaniały!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz indyka, osusz i pokrój w grube talerze.

Zawiń każdy kawałek w folię spożywczą i dobrze ubij, Posol.

Ubij jajka solą i ziołami prowansalskimi.

Twardy ser zetrzyj na drobnej tarce.

Wymieszaj ubite jajka, starty ser i mąkę.

Zanurz kotlety w cieście i smaż na gorącej patelni z olejem przez 1,5 minuty z każdej strony.

Ułóż kotlety na wysmarowanej blasze do pieczenia i piecz przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy