Klasyczne smażenie cebuli i marchwi uzupełnia każde mięso. W tym żeberka wieprzowe. Chcę podzielić się z wami przepisem, jak ugotować to wszystko na patelni przy minimalnym wysiłku i czasie.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 600 g
- cebula - 2 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- woda - 150 ml
- Pasta pomidorowa - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój żeberka i smaż przez 15 minut, aż będą złote, obracając
Dodaj cebulę pokrojoną w pióra i startą marchewkę. Piecz przez kolejne 7-10 minut.
Wymieszaj wodę z pomidorem i przyprawami i wlej do żeber.
Gotuj wszystko pod przykryciem na małym ogniu przez kolejne 20 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy