dania główne 28.01.2022

morszczuk z warzywami i śmietaną

35 min
4 porcje
Morszczuk z warzywami i śmietaną
LarisaL, stock.adobe.com
0

Jeśli chcesz zrobić morszczuka w kawałkach, ten przepis jest specjalnie dla ciebie. Kup całe tusze i pokrój je na porcje, jak chcesz. Pożądane jest tylko, aby te kawałki były mniej więcej tego samego rozmiaru. Dla wygody proponuję upiec je natychmiast z warzywami. A jednocześnie dodaj trochę śmietany, aby danie było jeszcze delikatniejsze.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój morszczuka na kawałki i ułóż je w formie.

Grubo posiekaj warzywa, posiekaj zieloną cebulę i wyślij tam.

Posyp wszystko przyprawami, polej śmietaną i piecz morszczuka w piekarniku przez około 25 minut pod folią w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy