Jeśli chcesz zrobić morszczuka w kawałkach, ten przepis jest specjalnie dla ciebie. Kup całe tusze i pokrój je na porcje, jak chcesz. Pożądane jest tylko, aby te kawałki były mniej więcej tego samego rozmiaru. Dla wygody proponuję upiec je natychmiast z warzywami. A jednocześnie dodaj trochę śmietany, aby danie było jeszcze delikatniejsze.
Składniki
- morszczuk - 4 kawałki
- pomidory koktajlowe - 250 g
- papryka - 3 kawałki
- szczypiorek - 4 pióra
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- śmietana w proszku - 200 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój morszczuka na kawałki i ułóż je w formie.
Grubo posiekaj warzywa, posiekaj zieloną cebulę i wyślij tam.
Posyp wszystko przyprawami, polej śmietaną i piecz morszczuka w piekarniku przez około 25 minut pod folią w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy