
Pamiętasz smak owsianki babci? Pozostawiony na piecu okazał się bajecznie pachnący i smaczny. To samo apetyczne danie można przygotować w powolnej kuchence. Spróbuj ugotować kaszę gryczaną na mleku zgodnie z następującym przepisem, a będziesz mile zaskoczony.
Składniki
- gryka - 1 szkło
- mleko - 2 szklanki
- woda (gotowany) – 1 szkło
- esencja waniliowa - 1 kropla
- cukier - 2 art.
- sól - 0,5 łyżeczka
- masło - 30 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dokładnie umyj kaszę gryczaną pod bieżącą wodą i wlej do miski multicookera.

Dodaj mleko, wodę, sól, cukier i esencję waniliową.

Wymieszaj, zamknij pokrywkę i włącz tryb owsianki na 25 minut. Po sygnale dodaj masło, wymieszaj i ponownie zamknij pokrywkę.

Nalegaj na owsiankę pod pokrywką przez 15-20 minut.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy