
Płatki owsiane będą jeszcze smaczniejsze, jeśli dodasz do nich kawałki świeżych lub suszonych owoców, takich jak jabłko i rodzynki. Głównym warunkiem jest wprowadzenie dodatków na samym końcu gotowania, w przeciwnym razie mleko może się zsiadać podczas gotowania.
Składniki
- płatki owsiane - 1 szkło
- woda - 1 szkło
- mleko - 2 szklanki
- rodzynki - 1 garść
- jabłka - 1 rzecz
- cukier - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wlej płatki owsiane do miski wolnowaru, dodaj wodę i mleko. Ustaw tryb "owsianka" i gotuj przez 10 minut.

Opłucz rodzynki i zalej wrzątkiem, odstaw na 5 minut.

Jabłko obrać, wydrążyć i pokroić w kostkę.

Po upływie czasu dodaj jabłka i rodzynki do owsianki, wymieszaj. Pozostaw w trybie "podgrzewania" na kolejne 10 minut.

Przed podaniem dodaj cukier do owsianki do smaku.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy