dżem wiśniowy z agarem agarowym

45 min
4 porcje
Dżem wiśniowy z agarem agarowym
Artem Shadrin, stock.adobe.com
0

Najsmaczniejszy i najgęstszy dżem wiśniowy będzie po dodaniu agaru. Ale jeśli jeszcze nie pracowałeś z tym zagęszczaczem,musisz wziąć pod uwagę kilka szczegółów. Następnie w przepisie szczegółowo opiszę, które z nich, aby wszystko się udało.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozcieńczyć agar w wodzie i pozostawić do spuchnięcia.

Usuń pestki z wiśni, przykryj cukrem i gotuj przez 15 minut.

Zmielić masę blenderem lub zmielić przez sito.

Ponownie zagotuj, gotuj przez 5-7 minut i wlej agar.

Wymieszaj dżem, gotuj jeszcze przez kilka minut i wlej do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy