dżem z cukinii i cytryny

3 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z cukinii i cytryny
minadezhda, stock.adobe.com
0

Ten przepis z cukinii i cytryny na pewno trafi do skarbonki niezwykłych kombinacji składników dżemu. Cukinia jest ogólnie zaskakująco dobra do takich preparatów, ponieważ jest chętnie nasycona innymi smakami i aromatami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz cukinię i drobno posiekaj.

Zalej cytrynę wrzącą wodą przez pół godziny, a następnie przepuść przez maszynę do mięsa w skórce.

Wymieszaj cytrynę i cukinię, dodaj cukier i zagotuj masę. Gotuj przez 10-15 minut na małym ogniu.

Niech dżem ostygnie i gotuj ponownie przez 10 minut. A potem jeszcze raz w ten sam sposób.

Zwiń dżem z cukinii w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy