Z grzybami w occie i oleju wszystko jest jasne. Ale jest inny ciekawy sposób na przygotowanie ich na zimę-konserwowanie w pomidorach. Szczególnie dobre są pachnące kurki. W dalszej części przepisu powiem Ci, jak je prawidłowo ugotować.
Składniki
- kurki - 1.5 kg
- cebula - 500 g
- czosnek - 20 g
- cukier - 2 art.
- sól - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- pasta pomidorowa - 150 g
- woda - 150 ml
- ocet - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurki przez 10 minut we wrzącej wodzie, opłucz i wrzuć do durszlaka.
Pokrój je losowo.
Posiekaj cebulę i czosnek i smaż na złoty kolor.
Dodaj grzyby, cukier, sól i przyprawy. Gotuj przez kolejne 5 minut.
Dodaj pomidora i wodę, gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut i wlej ocet.
Dusić jeszcze przez 5 minut i zwinąć kurki w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy