kurki w pomidorach na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kurki w pomidorach na zimę
Tynza, stock.adobe.com
0

Z grzybami w occie i oleju wszystko jest jasne. Ale jest inny ciekawy sposób na przygotowanie ich na zimę-konserwowanie w pomidorach. Szczególnie dobre są pachnące kurki. W dalszej części przepisu powiem Ci, jak je prawidłowo ugotować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj kurki przez 10 minut we wrzącej wodzie, opłucz i wrzuć do durszlaka.

Pokrój je losowo.

Posiekaj cebulę i czosnek i smaż na złoty kolor.

Dodaj grzyby, cukier, sól i przyprawy. Gotuj przez kolejne 5 minut.

Dodaj pomidora i wodę, gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut i wlej ocet.

Dusić jeszcze przez 5 minut i zwinąć kurki w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy