przekąski 22.01.2022

Rolada pita z szynką i pomidorami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Bułka pita z szynką i pomidorami
Michał Szerochowski, stock.adobe.com
0

Sekret takich rolek polega na prawidłowym ułożeniu nadzienia. Tutaj należy go rozłożyć z jednej strony, jak w przypadku sushi, a nie równomiernie rozłożyć na arkuszu chleba pita. Do zwijania idealna jest mata bambusowa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój chleb pita na kilka prostokątów.

Pokrój wszystkie składniki w długie paski.

Posmaruj Brzeg chleba pita twarogiem, ułóż nadzienie i zwiń ciasną bułkę jak na sushi.

Wciśnij go dobrze, zawiń w folię i wyślij do lodówki na 45 minut.

Pokrój bułkę ostrym nożem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy