Sekret takich rolek polega na prawidłowym ułożeniu nadzienia. Tutaj należy go rozłożyć z jednej strony, jak w przypadku sushi, a nie równomiernie rozłożyć na arkuszu chleba pita. Do zwijania idealna jest mata bambusowa.
Składniki
- Pita - 1 liść
- szynka - 100 g
- pomidory - 1 rzecz
- sałata - 30 g
- Zieleń - 10 g
- ser śmietankowy - 40 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój chleb pita na kilka prostokątów.
Pokrój wszystkie składniki w długie paski.
Posmaruj Brzeg chleba pita twarogiem, ułóż nadzienie i zwiń ciasną bułkę jak na sushi.
Wciśnij go dobrze, zawiń w folię i wyślij do lodówki na 45 minut.
Pokrój bułkę ostrym nożem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy