chrupiące ogórki kiszone z kolendrą na zimę

1 godz. 0 min.
3 porcje
Chrupiące ogórki kiszone z kolendrą na zimę
leszekglasner, stock.adobe.com
0

Gotowanie chrupiących ogórków kiszonych jest znacznie łatwiejsze niż na pierwszy rzut oka. Najważniejsze jest, aby kupić dobre warzywa, a Wszystko inne zostanie dołączone. Uwielbiam gotować je z kolendrą, więc chcę dziś podzielić się tym przepisem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć ogórki przez kilka godzin w zimnej wodzie.

Ułóż je w wysterylizowanych słoikach z czosnkiem, ziołami, koperkiem i pieprzem.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw na 20 minut pod pokrywkami. Spuść tę wodę.

Powtórz poprzedni krok.

Zagotuj czystą wodę z cukrem, solą i kolendrą.

Wlej ocet, zalej ogórki marynatą i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy