Gotowanie chrupiących ogórków kiszonych jest znacznie łatwiejsze niż na pierwszy rzut oka. Najważniejsze jest, aby kupić dobre warzywa, a Wszystko inne zostanie dołączone. Uwielbiam gotować je z kolendrą, więc chcę dziś podzielić się tym przepisem.
Składniki
- ogórki - 2 kg
- woda - 1 L
- kolendra - 1 art.
- sól - 1 art.
- cukier - 2 art.
- ocet - 2 art.
- koperek - 3 parasolka
- czosnek - 6 ząbki
- Zieleń - 1 pęczek
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Moczyć ogórki przez kilka godzin w zimnej wodzie.
Ułóż je w wysterylizowanych słoikach z czosnkiem, ziołami, koperkiem i pieprzem.
Zalej wrzącą wodą i pozostaw na 20 minut pod pokrywkami. Spuść tę wodę.
Powtórz poprzedni krok.
Zagotuj czystą wodę z cukrem, solą i kolendrą.
Wlej ocet, zalej ogórki marynatą i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy