Zwykły śledź pod futrem można również ugotować z kukurydzą. Prosty dodatek dobrze harmonizuje z resztą składników, sprawia, że danie jest ciekawsze i smaczniejsze. Przygotuj sałatkę według tego przepisu, a twoje gospodarstwo domowe będzie zachwycone!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść śledzie, wypatrosz, usuń pestki i pokrój.
Opłucz kukurydzę, zetrzyj gotowane warzywa, posiekaj cebulę nożem.
Najpierw połóż warstwę ryby na talerzu, a następnie cebulę i ziemniaki. Dodaj pieprz, sól, majonez i kukurydzę.
Następnie ułóż jajka, marchewkę i buraki zmieszane z majonezem.
Spłaszcz górną warstwę sałaty widelcem, udekoruj gałązkami koperku i wstaw do lodówki na 1,5-2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy