sałatki 22.01.2022

Śledź pod futrem z kukurydzą

25 min
4 porcje
Śledź pod futrem z kukurydzą
ihorbondarenko, stock.adobe.com
0

Zwykły śledź pod futrem można również ugotować z kukurydzą. Prosty dodatek dobrze harmonizuje z resztą składników, sprawia, że danie jest ciekawsze i smaczniejsze. Przygotuj sałatkę według tego przepisu, a twoje gospodarstwo domowe będzie zachwycone!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść śledzie, wypatrosz, usuń pestki i pokrój.

Opłucz kukurydzę, zetrzyj gotowane warzywa, posiekaj cebulę nożem.

Najpierw połóż warstwę ryby na talerzu, a następnie cebulę i ziemniaki. Dodaj pieprz, sól, majonez i kukurydzę.

Następnie ułóż jajka, marchewkę i buraki zmieszane z majonezem.

Spłaszcz górną warstwę sałaty widelcem, udekoruj gałązkami koperku i wstaw do lodówki na 1,5-2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy