Zwykle preferuję proste sałatki z niewielką ilością składników, ale ze względu na ten przepis chcę zrobić wyjątek. To niesamowite, jak pełny i harmonijny jest smak tego dania. Koniecznie spróbuj!
Składniki
- czerwona ryba (małosolna) – 150 g
- ogórki - 2 kawałki
- pomidory koktajlowe - 150 g
- papryka - 1 rzecz
- por - 100 g
- jaja przepiórcze (gotowane) – 5 sztuk
- feta - 60 g
- oliwki (bez pestek) – garść
- Zieleń (Dowolna) – 50 g
- olej kukurydziany - 3 art.
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę w cienkie plasterki i skrop sokiem z cytryny.
Pokrój ogórki, pomidory, zioła, obrane pory i paprykę.
Obierz jajka przepiórcze i pokrój na pół.
Wszystko wymieszaj, dodaj oliwki, sól i olej kukurydziany.
Połóż sałatkę na talerzu i posyp pokruszoną fetą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy