przekąski 21.06.2023

forszmak z makreli solonej

15 min
2 porcje
Forshmak z solonej makreli
Nickola_Che, stock.adobe.com
0

Przepis spodoba się miłośnikom ryb. Forshmak z solonej makreli jest często przygotowywany w Izraelu. Podaje się go z gotowanymi ziemniakami, rozprowadzając na kawałku ciemnego chleba. Czasami przekąskę układa się w dużej misce i kładzie na stole wraz z naleśnikami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść makrelę ze skóry, usuń głowę, ogon i płetwy.

Pokrój na dwie połówki wzdłuż, Usuń grzbiet i kości.

Pokrój Jabłko na ćwiartki, obierz i nasiona, skrop sokiem z cytryny.

Jajko i cebulę obrać, pokroić na duże kawałki.

Umieść makrelę, jajko, cebulę i jabłko w misce blendera.

Dodaj musztardę, masło i zmiel na gładką konsystencję.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy