Na prostą sałatkę można sobie pozwolić nawet podczas diety. Przygotowanie jest niezwykle proste. Makaron zalać wrzącą wodą, pokroić składniki i wlać wcześniej przygotowany dressing. Aby uzyskać jaśniejszy smak, możesz dodać trochę sosu rybnego.
Składniki
- Funchoza - 300 g
- ogórki - 2 kawałki
- marchew - 100 g
- Grzyby drzewne (smażone) – 50 g
- Sezam - 1 łyżeczka
- ocet ryżowy - 1 art.
- olej sezamowy - 1 art.
- mielony imbir - do smaku
- Sol - do smaku
- woda - 2 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umieść Funchozę na patelni, zalej wrzącą wodą i przykryj na 5 minut.
Wrzuć makaron do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.
Pokrój ogórki i grzyby drzewne.
Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.
Wymieszaj funchozę, ogórki, marchew, sezam i grzyby drzewne.
W osobnym pojemniku połącz ocet ryżowy, olej sezamowy, mielony imbir i sól.
Wlej sos do sałatki, wymieszaj i wstaw do lodówki na pół godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy