sałatki 22.01.2022

Sałatka z funchozy i wołowiny

20 min
4 porcje
Sałatka z funchozą i wołowiną
Magdalena Bujak, stock.adobe.com
0

Ten przepis w stylu azjatyckim nie pozostawia obojętnym. Funchoza doskonale komponuje się z wołowiną i warzywami. W razie potrzeby możesz zamiast tego wziąć cienki makaron ryżowy. Jako dressing radzę teriyaki lub sos sojowy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podsmaż wołowinę do miękkości i pokrój w cienkie plasterki.

Pokrój ogórki i cebulę tak cienko, jak to możliwe, losowo posiekaj zioła, czosnek i chili.

Pokrój wiśnie na ćwiartki i zalej funchozę wrzącą wodą przez kilka minut.

Przenieś sałatkę i posyp posiekanymi orzechami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy