Uwielbiam miski sałatkowe za różnorodność, wszechstronność i piękno. Na przykład ten przepis bezpiecznie łączy grzyby, słodkie ziemniaki i kurczaka. Ale to nie wszystkie składniki! Co jeszcze możesz dodać, powiem ci dalej.
Składniki
- komosa ryżowa - 120 g
- Grzyby - 200 g
- pomidory koktajlowe - 200 g
- ciecierzyca - 100 g
- Yam - 2 kawałki
- awokado - 2 kawałki
- filet z kurczaka - 400 g
- Sezam - 2 art.
- sałata - 4-8 listki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz ciecierzycę przez noc, a następnego dnia smaż ją na oliwie z oliwek przez około 15-20 minut, aż będzie chrupiąca.
Ugotuj komosę ryżową zgodnie z instrukcją.
Filet z kurczaka ubić, doprawić do smaku, usmażyć z obu stron i pokroić w paski.
Pokrój bataty w kostkę i smaż na oliwie z oliwek do miękkości.
Osobno posiekaj i usmaż grzyby.
Pokrój awokado i wiśnie i włóż wszystkie składniki do głębokich misek.
Posyp sałatkę przyprawami i sezamem do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy