Posiekane orzechy nie tylko urozmaicają smak owsianki kukurydzianej, ale także sprawiają, że jest ona jeszcze bardziej sycąca i zdrowsza. W razie potrzeby możesz dodać łyżkę miodu lub garść świeżych jagód. A czego jeszcze potrzebujesz na idealne śniadanie dla całej rodziny?
Składniki
- kasza kukurydziana - 1 szkło
- mleko - 3 szklanki
- woda - 2 szklanki
- orzechy - 70 g
- wiórki kokosowe - 3 art.
- masło - 30 g
- brązowy cukier - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz kaszę kukurydzianą i wyślij do miski wolnowaru.
Dodaj cukier, płatki kokosowe i posiekane orzechy.
Napełnij wszystko wodą i mlekiem i gotuj przez 25 minut w trybie "owsianka".
Na koniec dodaj masło.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy