
Najdelikatniejsza zapiekanka ziemniaczana ze wszystkich. Chodzi o mleko i jego ilość. Plusem jest to, że możesz go ugotować w piekarniku i powolnej kuchence. Dziś chcę bardziej szczegółowo omówić drugą metodę.
Składniki
- ziemniaki - 600 g
- mleko - 250 ml
- jaja kurze - 2 kawałki
- ser - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ziemniaki na plasterki. Ubij mleko z jajkami i przyprawami i dodaj starty ser i zmiażdżony czosnek.
Włóż warstwę ziemniaków do miski wolnowaru. Wlej trochę wypełnienia, ponownie ziemniaki i tak dalej.
Napełnij zapiekankę pozostałym nadzieniem i gotuj przez 45-50 minut w trybie "Pieczenie".
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy