Zapiekanka z twarogu jest dobra w każdej formie, ale nawet najlepsze potrawy z czasem stają się nudne. Dlatego proponuję przygotować tak interesującą opcję z dynią i suszonymi morelami. A jednocześnie powiem ci, co jeszcze możesz tam dodać.
Składniki
- twaróg - 450 g
- Dynia - 100 g
- rodzynki - 60 g
- suszone morele - 80 g
- śmietana - 3 art.
- jaja kurze - 2 kawałki
- cukier - 2 art.
- mąka - 2-3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel twarożek za pomocą blendera do śmietany.
Ubij jajka z cukrem.
Zetrzyj dynię, opłucz rodzynki i posiekaj suszone morele.
Wymieszaj wszystkie składniki, włóż masę twarogową do formy i wyślij do piekarnika na 40-45 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy